Att städa ett dödsbo

Att städa ett dödsbo

Välkomna!

Idag tänkte jag rikta mitt inlägg mot ett väldigt viktigt ämne och detta är efter en händelse som inträffade på morgonen idag när jag var på väg ut från lägenheten i Uppsala. Längst ner i huset har det länge bott en tant men idag när jag gick ner för trapporna så såg jag att det var några andra på väg in i lägenheten. Jag hälsade och frågade vad de skulle göra varpå jag fick svaret på att de skulle städa ur ett dödsbo. I stor förvåning så visste jag inte riktigt hur jag skulle reagera utan gick bara därifrån samtidigt som jag insåg att den ensamma trevliga tanten på nedervåningen inte längre fanns kvar. Under hela dagen så tänkte jag om hon hade några närstående och hur de mådde i dessa dagarna.

På vägen hem så mötte jag städarna igen och då var det en annan tanke som slog mig, hur känns det att städa ett dödsbo. De måste vara fantastiskt starka människor som klarar av att städa ett dödsbo och jag skulle nog aldrig klara av det, stor eloge till dem på Wesa Uppsala Städ som erbjuder en sådan tjänst. Jag tror inte det är många som klarar att städa efter att förlorat någon som stod dem nära, därför känns det väldigt viktigt att det finns några som kan erbjuda den typen av städning.

Jag skulle vilja att alla följare snabbt riktar en tanke åt era nära och kära som finns kvar. Skicka ett sms, ring ett samtal eller åk på ett besök till någon ni bryr er om. Det är viktigt att vi uppskattar livet för vi får bara ett, så ta vara allt som varje dag erbjuder och njut nu medans vi kan. Jag vet att det är enkelt att ta livet för givet och inte inse vilken gåva det är vi har fått, men det är verkligen något fint och värdefullt som vi har mina vänner. Ta hand om er allihopa!


Kommentarer är stängda.